Zalepi.bg

Лепила и двойнозалепващи ленти

Лепила и двойнозалепващи ленти /

Регистрация

Термопроводяща двойнозалепяща лента 3M 8810 – добър помощник в електрониката

Термопроводяща двойнозалепваща лента 3m 8810

Термoпроводяща лента с гарантирано качество

Двойнозалепящата термопроводяща лента 3M 8810 е проектирана да осигури термален трансфер с цел по-добро охлаждане между източник на топлина и радиатор ( или друг охладителен компонент ) с цел по-добра ефективност на изделието. Типичните приложения са:

 • охлаждане на мощни светодиоди
 • транзистори
 • платки
 • процесори
 • други източници на топлина

Термопроводяща лента 3M 8810 е с комплексна структура – комбинация от агресивно акрилатно лепило и  наситени с термопроводящи керамични микросфери, която осигурява термална пропускваемост от 0.6 W/mK. Продуктите на 3M от серията термопроводящи ленни са лесни за употреба, без нужда от време за полимеризация или механично фиксиране. Единствената необходимост, за да се постигне фиксиране и термоотдаване, е да се приложи натиск на добре почистени повърхности.

Двойнозалепваща лента 3M 8810, термопроводяща

Отличен трансфер на топлина и добра електроизолация

3M 8810 (както и останалите двойнозалепящи термопроводящи ленти от тази серия) е изключително гъвкава термопроводяща лента. Това свойство позволява да има добър контакт към най-различни повърхности, включително и не напълно гладки такива. Гарантирано се осигурява висока якост на залепване, добра термопроводимост и електроизолация. Двойнозалепящи ленти, които пренасят топлина, широко се използват в електрониката и LED осветлението.

3M™ Thermally Conductive Adhesive Transfer Tapes успешно заместват силиконите и винтовете, които се използват предимно в електрониката за пренос между транзистори и радиатори или други компоненти. Тези двойнозалепящи ленти спояват здраво елементите и помагат за охлаждането им.

Светодиодите са технологията, която пести най-много електроенергия, но за съжаление, колкото по-силно светят, толкова повече губят от ефективността си, отдавайки топлина. Тук на помощ идват двойнозалепящите термопроводящи ленти на 3M, които служат като преносител на топлината между източника на топлина ( в случая LED диодите) и радиатора. Целта е да се охлаждат елементите. Тези ленти помагат да се увеличи ефективността на светодиодите в различни условия на средата.

Специална структура и двоен протектор

Структура на двойнозалепящи термопроводящи ленти на 3M

Специалната структураакрилатен адхезив и проводими керамични микросфери – на всички термопроводящи ленти на 3M осигурява отлична термална устойчивост на основния полимер. Например, лентата 8810, за която се говори малко по-горе,  е с двоен лайнер /протектор за по-лесна апликация, изрязване или щанцоване. Това дава голямо предимство на тази и останалите ленти за отлично залепване на широка гама повърхности – хартия, картон, повечето пластмаси, метал, каучук и други.

Предимства на двойнозалепяща термопроводяща лента 3M 8810

 • Акрилатен адхезив с термопроводими керамични микросфери;
 • Бързо, лесно и ефективно приложение, без необходимост от допълнително механично фиксиране;
 • Гъвкавата конструкция на лентата осигурява максимален контакт с повърхността;
 • Комбинация на добра термопроводимост, с добри електро-изолационни показатели.
Залепи БГ

Залепи БГ е интернет магазин, собственост на фирма Партнърс ООД. Онлайн магазинът предлага широка гама лепила и двойнозалепващи ленти, както и средства за почистване на лепило. Залепи БГ продава тествани и с доказани свойства лепящи продукти. Те залепват здраво всякакви материали и са много устойчиви на въздействието на времето.

Вижте и другите статии
Последно от блога
 • Какво представляват LSE пластмаси и какво HSE пластмаси, Zalepi.bg
  Какво представляват пластмасите с ниска и с висока повърхностна енeргия?

  Всеки материал, включително и пластмасите, се характеризира с повърхностна енергия. Тя определя количественото разрушаване на вътрешномолекурярните връзки, които възникват със създаването на материята (субстрата). Тази характеристика на пластмасите има ключово значение при лепенето им, като съответно…

Google+

Забравена парола?

Регистрация

Паролата ще бъде изпратена на email адреса Ви.


Забравена парола?

Please enter your username or email address.You will receive a link to create a new password via email.